Poliția antitero se implică în ancheta incendiilor devastatoare din Grecia. Ipoteza pe care o iau în calcul

Data publicării:
Grecia
Foto: Agerpre

Cel puțin 83 de oameni au murit până acum în incendiile devastatoare care au lovit Grecia în ultimele zile. Stațiunea Mati a fost distrusă în proporție de 98%, trupuri neînsuflețite au fost găsite îmbrățișate și alte multe persoane au murit înecate încercând să scape de foc în apele Mediteranei. Acum polițiștii antitero, care s-au implicat în ancheta incendiilor, iau în calcul și posibilitatea ca focul să fi fost pus internționat.

Grecia
Foto: Agerpres

Peste 200 de persoane - printre care și 23 de copii - au fost răniți, iar premierul Alexis Tsipras a caracterizat situația drept o „tragedie națională”. Pe de altă parte, autoritățile au anunțat că zeci de cadavre vor fi aproape imposibil de identificat.

Printre morți se numără și un irlandez, Brian O'Callaghan-Westropp, aflat cu soția Zoe Holohan în luna de miere. Se aflat chiar în Mati, când au fost surprinși de vâlvătaie într-o mașină. Povestea lor o găsiți aici.

40 persoane sunt încă date dispărute, în timp ce autoritățile au declarat trei zile de doliu național.

Polițiștii antitero investighează ipoteză că unul dintre incendiile din Mati a fost pus intenționat, scrie SkyNews.

Unii dintre rezidenți cred că motivul din spatele unui astfel de gest ar fi dorința de a construi noi proiecte imobiliare, însă autoritățile sunt departe de a ajunge la o concluzie.

Înainte ca focul să distrugă 98% din localitate, zona era acoperită de păduri dense de pini. Vântul puternic a permis întinderea rapidă a focului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri