Polonia a reglementat votul prin corespondenţă pentru cei aflaţi în izolare şi carantină, la alegerile prezidenţiale din mai

Data publicării:
parlament Polonia
Getty Images

Parlamentul polonez a adoptat o lege care permite bătrânilor şi cetăţenilor aflaţi în carantină din cauza coronavirusului să voteze prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale din mai, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Reglementarea li se aplică şi celor autoizolaţi.

Guvernul de la Varşovia intenţionează să organizeze scrutinul în ciuda epidemiei de COVID-19. Primul tur al alegerilor este programat pe 10 mai şi se prefigurează realegerea preşedintelui Andrzej Duda, apropiat al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Opoziţia din Polonia a cerut amânarea alegerilor pentru a se evita răspândirea coronavirusului. Unii parlamentari din PiS susţin însă că modificarea legii electorale, prevăzută în ultimul moment în cadrul unui pachet de măsuri în valoare de 200 de miliade de zloţi (circa 44 de milioane de euro), pentru atenuarea impactului economic al epidemiei, va permite votul în condiţii de siguranţă.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri