Poluare severă în Malaysia. Autoritățile au distribuit aproape 2 milioane de măști pentru persoanele care se expun la smog

Data actualizării: Data publicării:
malaysia este afectata de smog. autoritatile impart masti
Foto: Gettyimages

Incendiile cauzate de fermierii din Indonezia afectează puternic țara vecină, Malaysia, care este cuprinsă de smog. Autoritățiile au decis să distribuie populației peste 2 milioane de măști, au fost închise școli și sunt anulate mai multe zboruri, conform CNN. De asemenea, Ministerul de Externe din România avertizează cetățenii care vor să călătorească în Malaysia.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Malaysia că indexul poluanților din aer – API, încă de la începutul lunii septembrie 2019, a atins cote alarmante din cauza smog-ului care se regăsește pe întreg teritoriul țării.”, transmite MAE.

Unitățile medicale din Malaysia s-au confruntat cu mai multe cazuri în care mai multe persoane au solicitat ajutor de specialitate, acestea fiind suferinde de afecțiuni ale aparatului respirator.

Autoritățile competente din Malaysia au sfătuit cetățenii care suferă de afecțiuni ale aparatului cardiovascular și respirator să evite, pe cât posibil, expunerea la smog și să petreacă cât mai mult timp în interiorul incintelor unde pot beneficia de aparate de purificare a aerului.

Ca măsură temporară, autoritățile malaysiene au decis crearea unor nori de ploaie artificiali pentru curățarea aerului. Totodată, guvernul malaysian a distribuit gratuit măști de față pentru rezidenții din statul Sarawak, iar mai multe ONG-uri au început să distribuie gratuit măști pentru persoanele care se expun la smog.padurea din indonezia arde

Foto: Gettyimages

Smogul este cauzat de incendiile din țara vecină, Indonezia, unde peste 300 000 de hectare au ars de la începutul acestui an. Incendiile sunt puse de fermierii care curăță astfel terenurile unde se află plantații de palmier.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri