Sari la conținut

Președintele Boliviei, convocat de justiție într-un dosar privind paternitatea unui copil

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Este de așteptat să se practice probe prin examinarea ADN-ului între copil și cetățeanul solicitant Evo Morales Ayma (...), luni, 25 aprilie”, potrivit deciziei unui judecător.

Această examinare urmează să aibă loc la solicitarea avocaților lui Evo Morales, care contestă paternitatea.

Judecătorul însărcinat cu dosarul a cerut pentru aceeași zi prezența Gabrielei Zapata - în arest preventiv de la sfârșitul lunii februarie sub acuzația de îmbogățire ilicită - și a copilului, „pentru a opera prelevări de medicină legală”.

Gabriela Zapata a afirmat în urmă cu aproape două săptămâni că l-a prezentat justiției pe fiul lor, a cărui existență este pusă la îndoială de șeful statului.

„Da, l-am prezentat în fața autorității competente, așa cum a cerut tatăl”, a declarat ea presei cu ocazia unei prezentări la tribunal pentru a punerea în libertate.

Presa a dezvăluit în februarie că președintele de stânga, 56 de ani, și tânăra femeie, 28 de ani, au avut o relație în urmă cu zece ani, rezultând un copil. Inițial, Evo Morales l-a recunoscut, explicând că i s-a spus că bebelușul a murit la naștere. Executivul și-a modificat ulterior versiunea, afirmând că băiatul nu a existat niciodată.

Până de curând, Gabriela Zapata a fost director comercial al societății chineze din domeniul construcțiilor CAMC care a semnat contracte de aproape 560 de milioane de dolari cu statul bolivian.

Evo Morales este celibatar și tatăl unui băiat și al unei fetițe născuți de mame diferite. Discret în legătură cu viața sa privată, el afirmă că „este căsătorit cu Bolivia”. Sora lui ocupă funcția de Primă Doamnă.

Evo Morales este primul președinte amerindian al Boliviei.

El a fost ales pentru prima dată în 2006. În februarie, bolivienii au respins cu prilejul unui referendum cererea sa de a putea candida pentru al patrulea mandat după 2020.

Pe aceeași temă