Președintele Parlamentului de la Chișinău a fost demis

Data publicării:
marian lupu presedintele interimar al R. Moldova mfax 1

Actualizare. Marian Lupu declară că nu este întristat după demiterea sa din funcția de președinte al Parlamentului și spune că era pregătit, încă din luna ianuarie, să plece din prezidiul Legislativului, transmite Unimedia. Liderul PD a accentuat că va participa în continuare la negocieri cu partidele parlamentare, în scopul evitării alegerilor parlamentare anticipate. 

Liderul PD spune că ar fi plecat singur din funcție, dacă Vlad Filat i-ar fi cerut-o într-un mod „bărbătesc”.  Potrivit lui, aceasta este cea de-a doua trădare a PLDM-ului din anul acesta, după 13 februarie. „Nu funcția este importantă mine. Niciodată nu voi pune o funcție în fața interesului țării. Spre diferența de cei cu dorința neasemuită de funcții. Un tip nu poate trăi fără funcții, fără post. Este o obsesie foarte periculoasă. Tactica și strategia PD: noi nu vom condiționa mersul și reluările negocierilor. Vom fi foarte exigenți la rezultatele și mersul negocierilor. Vom inisista pe exigențe: schimbarea la față a Guvernului, neadmiterea persoanelor compromise, funcționarea instituțiilor guvernamentale. Noi nu ne temem de alegeri anticipate și suntem mobilizați ca partid, ca echipă”, a declarat președintele PD. 

______________________

În cabina de vot au intrat deputații PLDM și PCRM.

Decizia lor vine după ce Vlad Filat a fost demis din funcția de premier, dar și după ce printr-o decizie surprinzătoare a Curții Constituționale, anunțată luni seara, ultimul nu mai poate fi propus candidat la funcția de premier al țării. Asta în contextul în care PLDM, PD și grupul celor șapte liberali agreaseră o nouă majoritatea parlamentară înainte de anunțul CC, relatează Unimedia.

Atribuțiile și funcțiile președintelui Parlamentului, printre care și prezidarea ședințelor în plen, vor fi îndeplinite de către vicepreședintele Liliana Palihovici, până la alegerea unui nou președinte al Parlamentului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri