Presupus atentat cu mașină-capcană la o bază rusă din Siria: Zeci de ofițeri ruși ar fi fost uciși (presă)

Data publicării:
explozie bomba bombardament siria - GettyImages - 23 oct 15

Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, ar fi avut loc duminică după-amiază și a fost comis, conform ziarului citat, de două facțiuni de opoziție — Ahrar al-Sham și mișcarea Bayan.

Potrivit biroului de presă al Ahrar al-Sham, cele două facțiuni, în coordonare cu jihadiști locali, care se infiltraseră pe teritoriul bazei militare ruse, au decis să comită atentatul după ce au observat o adunare de ofițeri de rang înalt.

Gruparea Ahrar al-Sham susține că zeci de ofițeri ruși ar fi fost uciși și răniți în explozie.

Anunțul privind acest atac a fost amânat până miercuri pentru a se asigura că jihadiștii implicați în atac s-au întors în siguranță în teritoriile controlate de opoziție, scrie The Jerusalem Post, citând surse din cadrul facțiunilor amintite.

Publicația israeliană a postat și un video al presupusului atentat asupra bazei rusești.

Baza militară rusă care ar fi fost ținta atentatului cu mașina-capcană este considerată unul dintre cele mai importante centre militare ale forțelor rusești de pe coasta mediteraneană a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de Latakia, potrivit sursei citate.

Atentatul a fost anunțat cu puțin timp înainte de intrarea în vigoare a armistițiului convenit între Rusia și SUA, programat să înceapă sâmbătă. Moscova și Washingtonul au indicat deja că încetarea ostilităților nu se extinde și asupra grupării teroriste Stat Islamic (SI) și a Frontului Al-Nosra, dar după acest atac Rusia ar putea adăuga pe această listă și Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut deocamdată vreun comentariu cu privire la informațiile despre presupusul atentat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri