Presupușii violatori ai studentei din India, în fața instanței

Data publicării:
03012013 20m 20violatori 20india-41877

Cei cinci agresori inculpaţi au fost aduşi în faţa magistraţilor, însă poliţia i-a evacuat din sală în momentul în care presa a ajuns la audiere. Jurnaliştii nu au primit însă permisiunea de a asculta citirea capetelor de acuzare. Inculpaţii riscă pedeapsa cu moartea, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

Cel de-al şaselea agresor, un minor, ar putea petrece cel mult trei ani după gratii, pentru violarea şi torturarea studentei.

Cazul studentei a provocat un val de proteste violente în capitala Indiei. Pe oameni i-a revoltat atât crima, cât şi reacţia lentă a autorităţilor.

Activiștii au luat atitudine

Mii de oameni au protestat vehement, zile în şir, în capitala New Delhi, şi au cerut să se facă dreptate. Ei i-au acuzat pe poliţişti că vor să-i lase pe violatori să scape nepedepsiţi. Activiştii pentru drepturile omului cred că protestele din India vor impulsiona şi alte state să ia atitudine în astfel de cazuri.

„Cred cu tărie că acestea vor fi un element catalizator nu numai pentru India, ci şi în întreaga lume unde violenţa sexuală este în creştere”, a spus Eve Ensler, activist american.

Studenta violată avea 23 de ani şi a murit la câteva zile după ce fusese transferată, din capitala Indiei, la un spital din Singapore. Pe 16 decembrie, tânăra a fost agresată, la New Delhi, într-un autobuz, de şase bărbaţi, care au violat-o şi au bătut-o. Statisticile spun că în India, la fiecare 18 ore, are loc un viol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri