Protestele din Brazilia ar putea afecta vizita Papei Francisc 

Data publicării:
Pope-Francis-I-appears-on-006

"Situaţia evoluează atât de rapid încât nu se pot face profeţii, nu se poate spune ce se va întâmpla aici sau acolo. Ar fi riscant, însă trebuie să fim pregătiţi", a adăugat acest responsabil.

Pese 1,2 milioane de persoane au manifestat joi seară în toată ţara, în cadrul unei tulburări sociale fără precedent care a pornit de la o creştere a tarifelor la transporturile publice, însă care stigmatizează acum calitatea slabă a serviciilor publice, corupţia şi averea cheltuită pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2014 în Brazilia.

Zilele Mondiale ale Tinerilor Catolici sunt programate între 23 şi 28 iulie la Rio, oraş unde s-au înregistrat manifestaţiile cele mai importante şi cele mai violente din ţară.

Peste două milioane de tineri pelerini sunt aşteptaţi la aceste întâlniri în prezenţa noului papă Francisc, care va realiza prima sa mare vizită în străinătate.

Manifestaţiile din ultimele zece zile au produs îngrijorare şi la FIFA, mai ales că acestea au fost declanşate de desfăşurarea în aceste zile a Cupei Confederaţiilor chiar în Brazilia. Forul fotbalistic mondial a anunţat că nu intenţionează să anuleze competiţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri