Galerie Foto Puiul de morsă „Freya” își continuă călătoria în Europa. A fost observată în nord-estul Scoției

Data publicării:
Morsa Freya văzută în Insulele Shetland din Scoția.
Morsa Freya văzută în Insulele Shetland din Scoția. Sursă foto: Ben Dalgleish Wildlife/twitter

O morsă din Cercul Arctic s-a îndreptat la aproximativ 644 km de casa în Insulele Shetland din Scoția. Morsa a mai fost văzută recent în largul Danemarcei, Germaniei, Țărilor de Jos și Northumberland, cel mai nordic comitat al Angliei. Denumită Freya, morsa a fost observată pe insula Vementry și generează mult interes în online, scrie BBC News

Morsa Freya se odihnește în apropierea insulelor Shetland din Scoția. Sursă foto: anne powell RVN/twitter
Morsa Freya se odihnește în apropierea insulelor Shetland din Scoția. Sursă foto: anne powell RVN/twitter

Un fotograf local care se ocupă cu surprinderea mediului, Hugh Harrop, a descris-o ca pe un lucru „cu adevărat interesant”. Morsa a fost văzută în timp ce se odihnea lângă insula nelocuită.

Freya este o morsă tânără și are doar o mică pată roz pe nas, ceea ce o face distinctivă”, a declarat Harrop pentru BBC Scotland. Acesta a adăugat că „morsa a parcurs un drum lung”. 

Sper că va sta pe aici pentru ca oamenii să o vadă, pentru că ar putea fi o oportunitate unică în viață să vezi așa ceva. Oriunde va apărea următoarea, va fi primită cu recunoștință de un public foarte receptiv, pentru că mulți își dau seama că este o experiență minunată să vezi o morsă", a mai spus Harrop. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Morsele trăiesc de obicei în zonele polare, iar exemplarul în cauză este unul dintre cele două care și-au făcut anul acesta apariția în Europa, departe de habitatul lor natural. Morsa Wally a fost văzută în vară lângă Sicilia, Franța, Spania și Marea Britanie, înainte să revină în apele reci.

Morsele adulte din Oceanul Pacific pot atinge o greutate de 2 tone, în timp ce morsele din Atlantic sunt mai mici. Exemplarele ajunse la maturitate se remarcă prin colții lungi și mustățile mari. Freya are colți mici, ceea ce îi face pe experți să considere că probabil este o femelă tânără.

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri