Qatar. 40 de muncitori care lucrau la construirea stadioanelor pentru Cupa Mondială au murit din cauza epuizării

Data publicării:
qatar

Jumătate de milion de muncitori din Nepal, India şi Sri Lanka sunt aşteptaţi în următorii ani pentru a lucra la construcţia stadioanelor, hotelurilor şi infrastructurii necesare pentru Cupa Mondială. Iar dacă aceştia nu vor avea condiţii de muncă mai bune, epuizarea îi va doborâ pe cei mai slabi. Cel puţin 600 pe an vor muri, apreciază Confederaţia Internaţională a Sindicatelor. În paralel, o anchetă a publicaţiei The Guardian a descoperit că 44 de nepalezi au murit vara aceasta.

Cei care rămân la muncă în Qatar, trăiesc în condiţii improprii. Condiţiile de muncă sunt la fel de dure. Pentru 250 de dolari pe lună, oamenii muncesc la 50 de grade Celsius în timpul zilei şi uneori nu primesc nici măcar apă. Mai mult...„Salariul întârzie între trei şi opt luni, în general, acum însă nu am mai primit banii de 10 luni. De alte 17 luni nu am un act de identitate. Am venit aici cu contract, am muncit legal, dar acum statutul meu este de imigrant ilegal”, povestește un bărbat.

Organizatorii susţin însă contrariul: „Prioritatea noastră este să le asigurăm muncitorilor siguranţa, securitatea şi demnitatea. În plus, vrem să fie sănătoşi şi avem grijă de ei”.

Totul, în condiţiile în care Qatar este ţara cu cel mai mare venit anual pe locuitor din lume - 90.500 de dolari - iar guvernul de la Doha a alocat Cupei Mondiale din 2022 un buget de aproape 100 de milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri