Răspunsul Netflix pentru UE. Platforma online va reduce traficul în Europa, pe fondul pandemiei de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
o persoana sta cu telecomanda in mana si urmareste netflix.
Foto: Profimedia Images

Netflix a anunţat că va reduce cu 25% traficul din Europa pentru a păstra o bună funcţionare a infrastructurii de internet. Compania a decis să dea curs cererii formulate de Comisia Europeană, care a solicitat ca platformele de streaming să limiteze traficul online.

Comisarul Thierry Breton a facut joi apel la responsabilitatea serviciilor de streaming pentru a preveni colapsul infrastructurii.
Thierry Breton a discutat personal cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings.

"Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.", a notat Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

UE a cerut Netflix să întrerupă transmiterea filmelor HD pentru a evita colapsul internetului

Oficialii europeni se tem că reţeaua ar putea colapsa sub presiunea traficului la care este supusă. Cu milioane de oameni izolaţi şi plictisiţi, traficul pe platformele de streaming a crescut considerabil. Astfel, UE a cerut renunţarea temporară la emisia HD pentru reducerea consumului.

"Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă și învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului", a declarat Thierry Breton.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri