Răsturnare de situație în cazul Andreei Rabciuc, campioana la tir dispărută în Italia, al cărei schelet ar fi fost descoperit la Roma

Data actualizării: Data publicării:
colaj foto cu un rucsac si poza unei tinere
Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona FOTO: fanpage.it

Sâmbăta trecută, într-un parc din Roma s-a găsit scheletul unei femei, anchetatorii italieni suspectând că rămășițele aparțin Andreei Rabciuc, multiplă campioană la tir sportiv care a făcut parte din lotul național al României, dată dispărută în primăvara anului trecut. Însă mama acesteia contrazice această ipoteză și susține răspicat că trupul găsit pe data de 1 iulie nu este al fiicei sale.

Mama Andreei spune că rămășițele găsite nu sunt ale fiicei sale, pentru că obiectele de lângă schelet nu sunt ale ei, respectiv un rucsac negru, un colier și două elastice de păr.

Invitată miercuri seară în emisiunea „Chi l'ha visto?”, dedicată persoanelor dispărute și difuzată de postul tv Rai 3, mama tinerei a spus că lângă schelet a fost găsit un rucsac negru, cu inscripția „Love Danny Rose”, iar fiica ei avea un rucsac verde neon, potrivit fanpage.it.

De asemenea, femeia nu a recunoscut nici celelalte obiecte găsite asupra sau lângă cadavrul descoperit la Roma: un colier de culoare argintie cu crucifix, o brichetă cu Che Guevara, elastice de păr și două brățări. Imaginile cu aceste obiecte au fost prezentate în emisiune.

Tot miercuri, Parchetul din Ancona, care anchetează dispariția fetei, a transmis că deocamdată nu există niciun element care să lege numele tinerei de rămășițele descoperite la Roma, pe 1 iulie.

Pentru stabilirea identității cadavrului sunt necesare investigații criminalistice, fiind deja prelevate probe pentru testul ADN.

Scheletul descoperit la Roma și cum s-a făcut legătura cu Andreea Rabciuc

Scheletul a fost descoperit pe 1 iulie, când o echipă de muncitori cu un excavator curăța terenul într-un parc. Rămășițele erau în interiorul unui șanț de scurgere.

Medicul legist care a ajuns la fața locului a spus că acestea aparțin unei femei în vârtă de aproximativ 30 de ani, care ar fi murit în urmă cu aproximativ un an - date care au făcut legătura cu Andreea. Aceasta avea 27 de ani la data dispariției, adică 12 martie 2022.

În plus, la scurt timp după dispariția Andreei, mai multe persoane au spus că au văzut-o la Roma.

De asemenea, asupra scheletului s-a descoperit un colier similar cu cel pe care îl purta Andreea.

Cum a dispărut Andreea Rabciuc

Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona, după ce s-a certat cu iubitul ei, la finalul unei petreceri la care participaseră și câțiva prieteni. Petrecerea a fost organizată într-o cabană dintr-o zonă rurală.

andreearabciuc-10
Andreea Rabciuc a dispărut în Italia, pe 12 martie 2022 FOTO: corriere.it

Simone Gresti, iubitul ei, a recunoscut în fața anchetatorilor că s-a certat cu Andreea, iar aceasta ar fi plecat la ora 7:00 dimineața să se plimbe. A spus, însă, că nu are nicio legătură cu dispariția ei și că era prima dată când Andreea a plecat fără să spună nimănui nimic.

Însă anchetatorii au fost alarmați de un mesaj pe care Andreea i l-a trimis tatălui ei, care locuiește în Spania, în noaptea dispariției, la ora 4.20. Tânăra i-a spus: „Am avut probleme”. El a văzut mesajul dimineață, când s-a trezit, și când fiica lui era deja dispărută.

În prezent, Simone Gresti este acuzat de rapire și trafic de droguri, fiind cercetat în stare de libertate.

Andreea a fost multiplă campioană națională la tir sportiv, care a făcut parte din lotul României de seniori. Ea a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României, în urmă cu câțiva ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri