Sari la conținut

Reacția Moscovei, după ce Parlamentul European a cerut o anchetă internațională cu privire la asasinatul lui Boris Nemțov

 

În rezoluția adoptată joi, Parlamentul European, reunit la Strasbourg, a acuzat Kremlinul că împinge Rusia în direcția „unui stat marcat de represiune, discursuri ale urii și fricii” în care devin posibile morți precum cea a lui Boris Nemțov, ucis de gloanțe în plin centru al Moscovei la 27 februarie, notează Agerpres.

În rezoluția sa, Parlamentul European cere „o anchetă internațională independentă” cu privire la acest „asasinat politic, cel mai reprezentantiv din istoria rusă recentă” și critică Rusia pentru „lipsa cooperării” în ceea ce privește ancheta internațională asupra prăbușirii avionului MH17 al companiei Malaysia Airlines în estul separatist al Ucrainei, în iulie 2014.

Această rezoluție este „o compilație absurdă de minciuni și de interpretări evident răuvoitoare”, a reacționat sâmbătă purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Aleksandr Lukașevici, citat într-un comunicat de presă. „Doar o minte bolnavă ar putea vedea o legătură între aceste subiecte diferite, așa cum au făcut-o în Strasbourg”, a adăugat el.