Sari la conținut

Reacția Papei Francisc după atacul din biserica din Franța

  

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Suntem extrem de afectați în special de faptul că acest act violent oribil s-a produs într-o biserică, un loc sacru unde se afirmă iubirea față de Dumnezeu, prin uciderea cu barbarie a unui preot și rănirea unor credincioși”, a explicat Vaticanul, potrivit Agerpres.

Papa, care urmează să înceapă miercuri o vizită în Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, „a fost informat și își exprimă la rândul său durerea și oroarea, condamnă ferm orice formă de ură și se roagă pentru răniți”, a adăugat Sfântul Scaun.

„Această nouă informație teribilă se adaugă din păcate la o serie de violențe în ultimele zile care ne-au bulversat deja, stârnind o imensă durere și îngrijorare”, a precizat Vaticanul, care se declară alături de parohia lovită de atac și de întregul popor francez.

Un preot a fost ucis marți și o persoană a fost grav rănită într-o luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în nord-vestul Franței, un atac care a sporit și mai mult tensiunea într-o țară lovită recent de o serie de atentate jihadiste.