Sari la conținut
News Alert

Regat de gheață în China

Regatul de gheaţă din Harbin se întinde pe o suprafaţă egală cu cea a 100 de terenuri de fotbal la un loc, iar cea mai impunătoare sculptură de gheață este de departe un castel.

Castelul are o înălţime de 51 de metri şi va fi declarat de Cartea Recordurilor cea mai înaltă şi mare sculptură de gheaţă şi zăpadă din lume. La ridicarea castelului au fost folosiţi 35.000 de metri cubi de gheaţă.

Temperaturile scăzute nu i-au descurajat pe vizitatori, care au venit cu miile să asiste la ceremonia de deschidere a ediţiei cu numărul XXXII a festivalului Gheţii şi Zăpezii.

Este pentru prima dată când văd un peisaj atât de frumos şi sunt mut de uimire. Cred că este un miracol de gheaţă şi zăpadă. Este uimitor!”, a declarat o vizitatoare.

Peste un milion de turişti şi localnici sunt aşteptaţi să viziteze Oraşul de gheaţă, până la sfârşitul lunii viitoare, când festivalul îşi va închide porţile.

Pe aceeași temă

De ce nu a avut Marx dreptate

STOCKHOLM – Aniversarea celor 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx a prilejuit o creștere a interesului pentru opera...