Ritualul sinistru de Paște: 7 romano-catolici au fost crucificați în Filipine. Mii de oameni au ieșit pe străzi să vadă spectacolul

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: captură Time.ro

Șapte persoane adepte a cultului romano-catolic, printre care și o femeie, au fost crucificate, vineri, în Filipine, în cadrul unui ritual menit să arate suferința prin care a trecut Iisus Hristos când a fost răstignit pe cruce. Mii de oameni, inclusiv turiști, au luat parte la spectacolul sinistru, care a fost condamnat de liderii bisericii.

Untitled
Foto: captură Time.ro

Trei persoane care purtau cununi din crengi au fost crucificate de localnici costumați în centurioni romani în satul San Pedro Cutud, în timp ce alte patru persoane au fost răstignite în orașul San Fernando, la nord de Manila, a declarat Ching Pangilinan, ofițer de turism, pentru Time.

Spectacolul sinistru reflectă o împletire unică între tradițiile bisericii romano-catolice și superstiție. Mulți se supun barbarului ritual pentru ca păcatele să le fie iertate, pentru a se ruga pentru bolnavi sau pentru o viață mai bună. Alții cred în miracole și vor să-i mulțumească în acest fel lui Dumnezeu pentru ele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceste ritualuri sunt condamnate de liderii bisericii din Filipine, cea mai mare națiune romano-catolică din Asia, în special atunci când sunt folosite pentru a atrage turiști. Tradiția s-a menținut însă și a devenit o atracție turistică mai ales în satele din provincia Pampanga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri