Rudele victimelor zborului MH17 denunță „lipsă de respect” față de rămășițele umane

Data actualizării: Data publicării:
mh17 avion ucraina GettyImages-452333914
Foto: Guliver/Getty Images

Rudele şi prietenii victimelor prăbuşirii avionului ce efectua zborul MH17 la 17 iulie 2014, în estul Ucrainei, au denunţat duminică tratamentul „nerespectuos” faţă de rămăşiţele umane descoperite la locul tragediei de către jurnalişti, transmite AFP.

mh17 avion ucraina GettyImages-452333914
FOTO: Gulliver/ Getty Images

„Circumstanţele acestor descoperiri sunt puţin suspecte”, a declarat Piet Ploeg, preşedintele Fundaţiei MH17, ce reuneşte familii şi prieteni ai victimelor. „Aceste rămăşiţe pământeşti au fost descoperite în acelaşi loc unde anchetatorii au cernut deja pământul. Este imposibil să fi existat atât de multe rămăşiţe pământeşti în acest loc. Este bizar, este ca şi cum cineva păstrează aceste rămăşiţe pentru a le face să reapară din când în când, pentru a-şi face publicitate”, a adăugat Ploeg, potrivit Agerpres.

„Este bine când rămăşiţele pământeşti sunt predate celor apropiaţi, dar a te juca cu ele nu este bine. Este un comportament greşit din partea jurnaliştilor”, a spus preşedintele Fundaţiei MH17.

Un jurnalist, Patrick Lancaster, a relatat la 11 decembrie, într-o înregistrare video postată pe YouTube, că a descoperit 52 de oase sau alte fragmente umane în locul unde avionul companiei Malaysia Airlines, ce efectua un zbor Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în 17 iulie 2014 în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii proruşi.

În acest incident aerian şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, dintre care 196 de cetăţeni olandezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri