Ruptură între Angelina Jolie și tatăl ei din cauza războiului din Israel. „Sunt foarte dezamăgit de fiica mea”

Data actualizării: Data publicării:
angelina jolie
Angelina Jolie. FOTO: Profimedia Images

Războiul din Israel desparte familii celebre din Statele Unite. Cel puțin la nivel de concepție. De exemplu, o postare pro palestinieni a celebrei actrițe Angelina Jolie l-a supărat pe tatăl acesteia, starul Jon Voight. Acesta i-a numit „proști” pe activiștii pro-palestinieni.

„Sunt foarte dezamăgit de fiica mea, la fel ca mulți alții, nu înțelege gloria lui Dumnezeu, adevărurile lui Dumnezeu. Armata israeliană trebuie să protejeze pământul Israelului și oamenii săi, acesta e un război. Israel a fost atacat printr-un terorism inuman, copii nevinovați, mame, tați, bunici. Și voi, proștilor, credeți că Israelul este problema? Trebuie să vă uitați la voi și să vă întrebați: Cine sunt eu? Ce sunt eu?”, a spus Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie.

Replica dură a celebrului actor vine la numai câteva zile după ce fiica sa, Angelina Jolie a postat pe Instagram o fotografie care arată dezastrul lăsat în urmă de un atac al armatei israeliene în nordul Fâșiei Gaza. Însă mesajul a fost cel care l-a dezamăgit pe Jon Voight.

„Aceasta este bombardarea deliberată a unei populații prinse în capcană, care nu are unde să fugă. Gaza a fost o închisoare în aer liber, de aproape două decenii, și devine rapid o groapă comună. 40% dintre cei uciși sunt copii nevinovați. Familii întregi sunt ucise. În timp ce lumea urmărește, cu sprijinul activ al multor guverne, milioane de civili palestinieni - copii, femei, familii - sunt pedepsiți și dezumanizați în mod colectiv, în timp ce sunt privați de hrană, medicamente și ajutor umanitar împotriva dreptului internațional. Refuzând să ceară o încetare a focului umanitar și blocând Consiliul de Securitate al ONU să impună unul ambelor părți, liderii lumii sunt complici la aceste crime”, este mesajul actriței. 

Angelina Jolie a fost până în decembrie 2022 trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi. Nu este pentru prima dată când atrage atenția asupra situaţiei extreme în care se află populaţia din Gaza. În urmă cu câteva zile aceasta a transmis că vieţile palestinienilor, israelienilor - şi ale tuturor oamenilor la nivel global - contează în egală măsură.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri