Sari la conținut

Rusia contrazice Phenianul: a fost o rachetă cu rază medie, nu intercontinentală

Racheta lansată marți de Coreea de Nord a fost una balistică cu rază medie și nu a prezentat un pericol pentru Rusia, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, contrazicând anunțul Phenianului, care a vorbit despre o rachetă intercontinentală, transmite Agerpres.

test racheta coreea de nord, kim jong un_kcna (4)

Foto: KCNA

Racheta nord-coreeană a atins o altitudine de 535 km și a survolat o distanță de aproximativ 510 km înaintea de a cădea în zona centrală a Mării Japoniei, a precizat ministerul rus, citând datele furnizate de instalațiile sale.

Phenianul a susținut marți că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, care a atins altitudinea de 2.802 km, survolând timp de 39 de minute o distanță de 933 km.

„Datele parametrilor de zbor ale rachetei au caracteristicile unei rachete balistice cu rază medie”, a indicat Ministerul Apărării rus. Potrivit acestuia, racheta a fost trasă în noaptea de luni spre marți, la ora Moscovei 03:46 (00:46 GMT).

Comandamentul forțelor americane din Pacific a transmis de asemenea că a fost vorba despre o rachetă cu rază 'medie'.

Președintele rus Vladimir Putin urmează să-l primească marți la Kremlin pe omologul său chinez Xi Jinping, pentru discuții vizând relațiile comerciale și principalele dosare internaționale, inclusiv cel nord-coreean.

Beijingul a reacționat marți la testul Phenianului printr-un apel la„dialog pașnic și consultări”, exprimându-și speranța că toate părțile vor manifesta reținere și vor evita acțiunile care ar duce la escaladarea situației în peninsula coreeană.

„China a depus eforturi și va continua să depună eforturi pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Geng Shuang, purtător de cuvânt al diplomației de la Beijing.

 

Pe aceeași temă