O femeie însărcinată și 6 copii au fost uciși de o sectă religioasă, în Panama: „Au fost victimele unui ritual de exorcizare”

Data actualizării: Data publicării:
Politia din New York a marcat locul unei crime
Atac armat în SUA:. Foto: GettyImages

Autoritățile din Panama au descoperit trupurile neînsuflețite a șapte persoane, într-o groapă comună, în regiunea Ngabe-Bugle din nord-vestul statului, scrie BBC. Printre victime s-au descoperit cadavrele unei femei însărcinate și a cinci dintre copiii săi. Alte 15 persoane, cu răni grave, au fost eliberate din captivitate.

Mormântul nemarcat a fost descoperit, după ce localnicii au anunțat că mai multe familii sunt ținute captive de membrii unei secte religioase. Zona în care au fost găsite trupurile este controlată de cultul „Noua lumină a Domnului".

„Aceste persoane au fost victimele unui ritual de exorcizare, în care, cei care refuză să se căiască pentru păcatele lor sunt uciși”, a declarat procurorul general Rafael Baloyes.

La locul faptei, anchetatorii au găsit „o persoană goală, o femeie”, dar şi macete, cuţite şi o capră sacrificată ritualic. Ceremoniile se desfăşurau deja de mai multe zile, provocând între timp decese. La aproximativ 2 kilometri de clădirea bisericii, autorităţile au descoperit un mormânt proaspăt săpat, care conţinea cadavrele a 6 copii, printre care şi bebeluşi, dar şi corpul neînsufleţit al unei femei însărcinate, identificată ulterior drept mama celor 5. În acelaşi mormânt se afla şi o tânără de 17 ani. „Au masacrat întreaga familie”, a spus Baloyes, adăugând că unul dintre suspecţi este chiar bunicul copiilor ucişi, potrivit Mediafax.

Gruparea religioasă ar fi funcţionat în zonă de aproximativ trei luni, însă nu a recurs la astfel de metode sângeroase până recent, când unul dintre sectanţi susţine că a avut o viziune trimisă de Dumnezeu. Încă nu este clar ce credinţă sau afilieri are biserica „Noua lumină a lui Dumnezeu”.

Ngabé Buglé este cel mai mare grup indigen din Panama, puternic afectat de sărăcie şi analfabetism. Zona este atât de greu accesibilă încât au fost folosite elicoptere pentru a transfera răniții la spitalele din apropiere.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri