Un cutremur cu magnitudine 6,7 s-a produs la numai 10 km adâncime în Oceanul Pacific, în apropiere de Panama

Data publicării:
panama harta fizica
Un cutremur cu magnitudinea 6,7 s-a produs la 20 octombrie 2022 în Pacific, în largul coastelor sudice ale statului Panama Foto: Profimedia Images

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 s-a produs joi în Oceanul Pacific, în largul coastelor sudice din Panama, la numai 10 kilometri adâncime, a anunţat institutul american de geofizică USGS, informează Reuters.

Epicentrul seismului a fost localizat la 62 de kilometri de Boca Chica, o mică localitate de coastă și s-a resimţit în unele regiuni ale capitalei Ciudad de Panama. Responsabili din cadrul Protecţiei Civile din Panama au spus că nu există deocamdată informații cu privire la existența unor victime sau pagube materiale importante în urma seismului.

În ciuda faptului că seismul s-a produs în ocean la mică adâncime, nu a fost emisă o alertă de tsunami, conform sistemului american de avertizare în caz de tsunami.

Noul seism intervine la patru zile după ce aproximativ în aceeași zonă s-a produs un alt cutremur, cu magnitudinea 6,3 și tot la mică adâncime. Cutremurul de duminică s-a produs în largul Oceanului Pacific, la o adâncime de aproximativ 11 kilometri, potrivit EMSC. USGS a anunţat că ţările în care seismul a fost resimţit au fost Costa Rica şi Ecuador, dar nici în urma acestei mişcări telurice nu a fost emisă alertă de tsunami.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri