Scandal din cauza unui camion folosit pe post de morgă, plimbat prin Guadalajara cu 300 de cadavre la bord

Data publicării:
trailer

Un camion frigorific cu aproape 300 de cadavre la bord, a fost mutat dintr-un cartier sărac în altul, din cauza plângerilor locuitorilor faţă de mirosul pe care-l emana, în contextul în care criminalitatea în Mexic a ajuns să umple morgile, relatează AFP, citat de News.ro. 

Procurorul regional din oraşul Guadalajara (vest) şi medicul legist-şef, confruntaţi cu acumularea cadavrelor victimelor crimelor - a căror incinerare este interzisă de lege - au găsit această soluţie în contextul unei morgi pline-ochi.

După publicarea unor înregistrări video cu acest camion încărcat cu 273 de corpuri şi deupă indignarea care a urmat, ei au fost destituiţi amândoi de autorităţile locale.

Morga din Guadalajara, al doilea cel mai important oraş din Mexic, a devenit neîncăpătoare, iar în aşteptarea deschiderii unui loc care va permite îngroparea a 800 de persoane, corpurile în plus au fost puse în camion, care a fost parcat pe un teren viran într-un cartier sărac din oraş.

Atunci când locuitorii s-au plâns de mirosul pestilenţial şi de numeroasele muşte atrase de camion, acesta a fost mutat în alt cartier sărac, ai cărui locuitori au protestat şi ei.

Camionul a fost condus către instalaţii aparţinând justiţiei, în centrul oraşului.

Însă, între timp, presa a publicat imagini cu camionul deschis, cu stivele de cadavre în saci negri dinăuntru.

După ce Guvernul a desfăşurat armata în lupta împotriva puternicelor carteluri de droguri, în 2006, Mexicul a înregistrat peste 200.000 de morţi violente, dintre care 28.700 anul trecut - un record.

Sunt descoperite cu regularitate gropi comune cu zeci, iar uneori sute de cadavre, iar mai multe alte state se confruntă, de asemneea, cu probleme în privinţa locurilor în morgi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri