Scoția a anunțat că oferă câte 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, dispuse să se mute pe câteva insule

Data actualizării: Data publicării:
view on Portree, Isle of Skye, Scotland
Câteva insule scoțiene oferă tuturor familiilor dispuse să se mute acolo câte 50.000 de lire sterline FOTO: Getty Images

Câteva insule scoțiene oferă tuturor familiilor - indiferent de naționalitate - care se mută acolo câte 50.000 de lire sterline, în încercarea de a crește populația.

Prima compensației de acest gen va fi acordată în câteva săptămâni, în urma unei consultări cu guvernul scoțian.

Guvernul scoțian a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de 5 milioane de lire sterline, primele urmând să fie acordate „în vară”.

Alasdair Allan, parlamentar scoțian pentru Insulele de Vest, a declarat pentru The Times: „Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice demers pentru inversarea tendințelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensații îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să-și facă o viață aici.”

Nu toată lumea este convinsă că este o idee bună. Democrat liberalul Liam McArthur a îndemnat guvernul să folosească banii pentru a ajuta mai mult comunitățile existente. „Nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, a spus el, adăugând că, printre alte probleme, populațiile insulare au conexiuni slabe de transport.

Însă noua schemă a atras deja atenția unui număr mare de oameni, iar unii dintre ei provin din zone îndepărtate, cum ar fi America de Sud.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri