Secretele unui soldat din Navy Seal. Cum să supraviețuiești dacă ești aruncat legat în apă

Data actualizării: Data publicării:
inec

Soldații din Navy Seal sunt cunoscuți în toată lumea pentru performanțele lor, însă foarte puțini cunosc detalii despre antrenamentele lor. Exercițiile dure la care aceștia sunt supuși îi transformă în soldați de temut.

Clint Emerson este un fost soldat Navy Seal care a scris de curând o carte despre 100 de abilități vitale pe care le-a învățat în Forțele Navale ale Statelor Unite. În cartea sa, "100 Deadly Skills: The SEAL Operative’s Guide", Clint explică ce ar trebui să faci dacă cineva încearcă să te înece aruncându-te în apă, legat.

„Când vine vorba de supraviețuire în apă, secretul este controlul respirației. Cu plămânii plini de aer, corpul uman plutește ușor, așa că secretul stă în a inspira adânc și a expira rapid. Să plutești în ape dulci este dificil, însă nu imposibil. Panica, care poate duce la hiperventilație, este inamicul numărul unu al supraviețuirii. Strânsoarea și poziția corpului vor face dificilă respirația, însă soluția e schimbarea poziției. În ape mici, folosește metoda în care te scufunzi și sari (vezi desenul) pentru a înainta, împingând cu picioarele fundul apei pentru a ajunge la suprafață și a respira. Când ești cu fața în jos, întinde corpul astfel încât să ajungi cu capul la suprafață pentru a primi aer. În ape zbuciumate, această tehnică posibil să nu funcționeze. Așa că rotește-te pentru a primi aer și astfel să poți înainta,” a scris Clint Emerson, potrivit unilad.co.uk.

Scopul este să capeți aer și să înaintezi pentru ca la un moment dat să ajungi la țărm sau să câștigi timp pentru a-ți elibera mâinile din frânghie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri