Şefa UNICEF a fost rănită într-un accident de maşină în drum spre Gaza şi îşi amână vizita în Israel

Data actualizării: Data publicării:
Catherine Russell cu un copil in brate
Şefa UNICEF a fost rănită într-un accident de maşină în drum spre Gaza şi îşi amână vizita în Israel. Foto: Profimedia

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a fost rănită marţi într-un accident de maşină în Egipt, în timp ce se deplasa spre Fâşia Gaza, şi a fost nevoită să-şi amâne o vizită în Israel din cauza rănilor suferite, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al UNICEF, citat de Reuters.

„În timp ce se afla în drum spre Rafah, credem că maşina a lovit sau a încercat să evite o groapă mare, ceea ce a făcut ca maşina să treacă peste un şanţ adânc şi să se răstoarne pe o parte”, a declarat Kurtis Cooper, şeful departamentului de presă al UNICEF.

Russell „a suferit contuzii semnificative şi are un disconfort destul de mare, dar rănile sale nu sunt considerate grave”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Reuters, citată de News.ro.

El a precizat că Russell şi-a continuat vizita în Gaza, iar apoi medicii au stabilit că are nevoie de îngrijiri suplimentare, aşa că şi-a amânat restul vizitei sale în regiune, care includea şi Israelul, unde spera să se întâlnească cu familiile copiilor răpiţi.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri