Sentință în cazul parașutistului decapitat la 4.000 de metri înălțime de aripa avionului din care sărise

Data actualizării: Data publicării:
practicant de wingsuit
Un pilot francez a fost găsit vinovat de omor involuntar în cazul parașutistului decapitat la 4.000 de metru înălțime de aripa avionului Sursa foto: Profimedia Images

Un pilot francez a fost găsit vinovat de omor involuntar în cazul parașutistului decapitat la 4.000 de metri înălțime de aripa avionului, la scurt timp după salt.

Pilotului i s-a interzis să mai urce la manșă și a primit o condamnare cu suspendare, în urma unei decizii a instanței penale din Montauban, potrivit BBC.

Nicolas Galy, de 40 de ani, a fost lovit în aer de aripa avionului și a fost decapitat, la câteva momente după salt, în iulie 2018.

În urma incidentului, școala de parașutism Midi-Pyrénées, care l-a angajat pe pilot, a fost amendată cu 20.000 de euro, însă jumătate din sumă a fost suspendată.

Potrivit Le Parisien, imediat după salt, pilotul și-a început coborârea spre pista aerodromului, iar aripa l-a decapitat pe Nicholas Galy, care nu se distanțase suficient de aeronavă. Înainte ca parașutistul să sară din avion, nu a existat nicio discuție despre traiectoria pe care o va urma avionul în continuare.

Avocatul rudelor victimei, Emmanuelle Franck, a reclamat în timpul procesului neglijența pilotului, iar judecătorul a stabilit că incidentul s-a produs din cauza lipsei de cumunicare dintre victimă și pilot.

După acest accident tragic, au fost sporite măsurile de securitate la zborurile de agrement și parașutism, iar briefing-urile prealabile au devenit obligatorii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri