„Sfântul Graal” la licitație. Un model iPhone din 2007 s-a vândut cu peste 190.000 de dolari

Data publicării:
imagine cu un smartphone iPhone model 2007
iPhone 2007, Apple Sursa foto: Profimedia Images

Un iPhone Apple din 2007, prima ediție, s-a vândut cu peste 190.000 de dolari la licitație, depășind cu mult estimarea. Supranumit „Sfântul Graal” de către licitatorul LCG Auctions, modelul de 4GB era de așteptat să ajungă între 50.000 și 100.000 USD, informează CNN.

După ce a atras 28 de oferte online, valoarea telefonului a crescut rapid, iar prețul final de vânzare a fost de 190.372,80 USD.

Pe lista obiectelor destinate licitațiilor companiei, LCG Auctions spune că, în ultimele nouă luni, o pereche de iPhone-uri, versiuni de 8 GB din 2007 sigilate din fabrică, prima ediție, s-au vândut la „prețuri record”.

Acest model de 4 GB – descris drept „obiect de colecție extraordinar” care se află în „stare excepțională” – este și mai „prețios”.
Modelul a fost scos de pe piață după doar două luni din cauza „vânzărilor lente”, după ce modelul actualizat de 8 GB a fost lansat pentru doar 100 USD în plus, potrivit LCG Auctions.
Tocmai această „lipsă de pe piață” și „producția sa limitată” au făcut telefonul atât de rar și de valoros, au adăugat reprezentanții casel de licitație.

iPhone-ul – care a fost vândut în ambalajul original și nu a fost niciodată deschis – probabil că va rămâne sigilat pentru a preveni scăderea valorii sale.

La începutul acestui an, un iPhone din prima generație din 2007 s-a vândut cu peste 63.000 USD, în timp ce un alt iPhone nedeschis, din prima generație, s-a vândut cu mai mult de 39.000 USD, acestea fiind listate tot de LCG Auctions, în octombrie.

Alte suveniruri rare Apple sau obiecte ce au aparținut lui Steve Jobs s-au vândut, de asemenea, la licitații, de-a lungul timpului, cu prețuri ce depășesc imaginația. De exemplu, în noiembrie anul trecut, cineva a cheltuit peste 200.000 de dolari pe o pereche de sandale Birkenstock vechi deținute și purtate de Jobs – stabilind un record pentru cel mai mare preț plătit vreodată pentru o pereche de sandale la licitație, potrivit casei de licitații Julien’s Auctions.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri