SpaceX va lansa o misiune pe Lună plătită în totalitate cu Dogecoin

Data publicării:
moneda virtuala Dogecoin reprezentare grafica
Moneda virtuală Dogecoin. Foto: Profimedia Images

SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, va lansa anul viitor un satelit către Lună în cadrul unei misiuni plătite integral cu criptomoneda Dogecoin a anunţat duminică societatea canadiană Geometric Energy Corporation, care va conduce misiunea selenară, relatează AFP şi Reuters.

Satelitul DOGE-1 va fi lansat la bordul unei rachete Falcon-9 a SpaceX în primul trimestru al anului 2022, a declarat compania din Calgary într-un comunicat, scrie Agerpres.

În formă cubică şi cu o greutate de 40 de kilograme, satelitul va avea ca scop obţinerea „informaţiilor despre spaţiul selenar cu ajutorul senzorilor şi a camerelor de luat vederi de la bord”, a precizat compania.

Misiunea pune bazele comerțului interplanetar

„DOGE-1 Mission to the Moon” va fi „prima încărcătură comercială selenară din istorie plătită în totalitate cu Dogecoin”, a indicat Geometric Energy Corporation, fără a specifica valoarea tranzacţiei.

„Suntem încântaţi să lansăm DOGE-1 pe Lună!”, a declarat Tom Ochinero, vicepreşedintele departamentului de vânzări comerciale din cadrul SpaceX, adăugând că „misiunea va demonstra aplicarea criptomonedelor dincolo de orbita Pământului şi va pune bazele comerţului interplanetar”.

Dogecoin, „un vehicul financiar care va cuceri lumea”

Anunțul a venit la scurt timp după ce Elon Musk a promovat criptomoneda în cadrul emisiunii umoristice Saturday Night Live (SNL). În timpul emisiunii, miliardarul a spus, în glumă, că Dogecoin este "o păcăleală", iar după această afirmație Dogecoin a scăzut puternic, după ce atinsese o valoare record cu doar câteva ore înainte.

În timpul emisiunii, întruchipând un expert financiar, Musk a mai spus că Dogecoin este "viitorul banilor, un vehicul financiar de neoprit care va cuceri toată lumea".

Dogecoin, o criptomonedă pornită în glumă în 2013, a crescut cu peste 20.000% în ultimul an, potrivit CoinGeko. Elon Musk a încurajat această creștere, alături de investitorul Mark Cuban, Snoop Dogg și Gene Simmons.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri