Efectul Gamestop: Moneda virtuală Dogecoin, pornită ca o glumă în 2013, a crescut cu peste 300% într-o singură zi

Data publicării:
moneda virtuala Dogecoin reprezentare grafica
Moneda virtuală Dogecoin. Foto: Profimedia Images

Platforma Robinhood a restricționat în această dimineață tranzacționarea criptomonedelor, după ce prețul monedei virtuale Dogecoin a crescut cu peste 300% în doar 24 de ore, informează The Verge.

Potrivit CNCB, utilizatorii Robinhood au observat că achizițiile instant pentru criptomonede nu mai funcționau vineri dimineață, iar compania a confirmat ulterior că a introdus restricții.

"Din cauza unor condiții de piață extraordinare, am dezactivat temporar opțiunea de cumpărare instant pentru criptomonede", a anunțat un purtător de cuvânt al Robinhood.

Moneda virtuală Dogecoin s-a lansat în 2013, fiind o aluzie la Bitcoin și meme-ul "Doge", două dintre cele mai populare elemente de pe internet în acel an. Logo-ul companiei este compus dintr-o monedă aurie, asemănătoare cu Bitcoin, pe care apare capul unui câine din rasa Shiba Inu.

Dogecoin s-a bucurat de succes și valoarea de piață a companiei a depășit în anul lansării 100 de milioane de dolari, însă a scăzut ulterior, în 2014 valorând doar o treime din acea sumă.

Dogecoin a început să crească puternic ieri, iar acum valoarea companiei este de 7 miliarde de dolari, datorită volumului mare de tranzacții din ultimele 24 de ore.

Moneda virtuală Bitcoin a crescut și ea cu aproape 20% în ultimele 24 de ore.

Restricțiile Robinhood în privința monedelor virtuale vin la mai puțin de o zi după ce compania a restricționat de la tranzacționare acțiuni ale unor companii precum GameStop, AMC, BlackBerry și altele intens promovate pe grupul de Reddit WallStreetBets.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri