Dogecoin a scăzut puternic după ce Elon Musk a spus în emisiunea de comedie Saturday Night Live că este "o păcăleală"

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk la Saturday Night Live. Sursa foto: Profimedia

Dogecoin a scăzut puternic sâmbătă seară după ce atinsese o valoare record în timpul zilei, declinul începând în timpul apariției lui Elon Musk - care a încurajat criptomoneda, la Saturday Night Live. În timpul emisiunii, miliardarul a spus, în glumă, că Dogecoin este "o păcăleală", informează Bloomberg.

Dogecoin, a patra criptomonedă după valoarea de piață, atinsese 73 de cenți pe unitate sâmbătă, scăzând până la 51,4 cenți în timpul emisiunii.

Elon Musk, care a spus că este prima persoană cu sindromul Asperger care găzduiește emisiunea Saturday Night Live, a fost rugat de numeroase ori în timpul segmentului "Weekend Update" să explice ce este Dogecoin. După ce a enumerat o serie de informații despre criptomonedă, întruchipând un expert financiar, Musk a fost întrebat dacă Dogecoin este "o păcăleală". A răspuns "Da, e o păcăleală".

Musk, În vârstă de 49 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 183,9 miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor Bloomberg. Prin sprijinul său, Musk a ajutat Dogecoin să atingă noi culmi vineri și sâmbătă, după ce a postat pe Twitter o poză cu el și un câine Shiba Inu (imaginea Dogecoin) pe platoul Saturday Night Live.

Dogecoin, o criptomonedă pornită în glumă în 2013, a crescut cu peste 20.000% în ultimul an, potrivit CoinGeko. Elon Musk a încurajat această creștere, alături de investitorul Mark Cuban, Snoop Dogg și Gene Simmons.

O referință la Dogecoin a fost făcută și la începutul emisiunii de sâmbătă, când Elon Musk a susținut un monolog, iar mama sa era prezentă pe scenă. Ea a spus că este entuziasmată cu privire la cadoul pentru Ziua Mamei și că speră că nu este "Dogecoin", moment în care Musk a spus "Asta este".

În timpul emisiunii, întruchipând un expert financiar, Musk a mai spus că Dogecoin este "viitorul banilor, un vehicul financiar de neoprit care va cuceri toată lumea".

Criptomonedele sunt "promițătoare, dar vă rog investiți cu grijă", a scris Musk pe Twitter vineri, alături de linkul unui clip video în care el vorbea de beneficiile criptomonedelor, în special Dogecoin. În ultimele luni, Elon Musk a avut numeroase postări despre Bitcoin și Dogecoin pe Twitter, majoritatea în favoarea acestora.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri