SUA au decis să suspende temporar o parte din ajutorul destinat Egiptului

Data publicării:
mohamed mursi sau morsi presedinte egipt - reuters

Washingtonul va suspenda furnizarea echipamentelor militare şi a asistenţei sale financiare, în aşteptarea unor progrese credibile privind instituirea unui Guvern ales în mod democratic, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Suspendarea ajutorului militar american, în valoare de 1,3 miliarde de dolari (960 milioane de euro) anual, la care se adaugă un ajutor financiar în valoare de 250 de milioane de dolari (185 milioane de euro), se referă, în special, la livrarea elicopterelor Apache, a rachetelor Harpoon şi tancurilor de asalt A1/M1. Această suspendare este temporară, au anunţat oficiali americani.

De la începutul acţiunilor de reprimare şi destituirea din funcţie a lui Morsi, la 3 iulie, administraţia Obama a luat în considerare o diminuare a ajutorului destinat anual Egiptului.

În august, Washingtonul a anulat o serie de exerciţii militare comune cu Egiptul, amânând şi livrarea a patru avioane de vânătoare de tip F-16.

Statele Unite evită să califice destituirea lui Mohamed Morsi drept "lovitură de stat", fapt ce ar implica o suspendare completă a ajutorului acordat Egiptului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri