Suma uriașă alocată de China pentru a ține sub control epidemia de coronavirus. Numărul victimelor a crescut la 81

Data actualizării: Data publicării:
Health Screenings In South Korea For The Wuhan Coronavirus
Foto: GettyImages

Ministerul chinez de Finanţe şi Comisia naţională pentru sănătate din China au alocat suma de 60,33 miliarde de yuani (8,74 miliarde de dolari), pentru a putea ţine sub control răspândirea virusului, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Internet a Ministerului chinez de Finanţe, scrie Agerpres.

Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă depun eforturi uriaşe pentru a preveni o pandemie, după ce peste 2.700 de persoane au fost infectate în China şi 81 au murit după ce au contractat virusul.

Tot luni, autorităţile de la Beijing au anunţat că au decis să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală. De asemenea, o serie de mari companii şi-au anunţat angajaţii să lucreze de acasă, în încercarea de a împiedica răspândirea virusului.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 3000, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web.

Primarul din Wuhan, estimare îngrijorătoare - se așteaptă la 1000 de cazuri noi de îmbolnăvire

Primaul din Wuhan a declarat că se așteată să apară alte 1000 de cazuri, ceea ce ar pune o presiune imensă asupra infrastructurii orașului. În acest caz, autoritățile din Wuhan vor grăbi construirea spitalelor anunțate pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Într-o conferinţă de presă, duminică, Dr. Jennifer Layden, epidemiolog de la Departamentul de Sănătate al guvernului statului Illinois, a declarat că femeia infectată cu coronavirus din acest stat nu a avut simptome ale bolii în timp ce călătorea din Wuhan în SUA pe 13 ianuarie.

Ministrul Sănătăţii din China, Dr. Ma Xiaowei a dezvăluit noi informaţii despre coronavirusul Wuhan: El poate fi transmis chiar şi atunci când nu dă simptome.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri