"Sunt de unde este și Messi". O femeie de 90 de ani a povestit cum a reușit să scape cu viață din mâinile teroriștilor

Data actualizării: Data publicării:
feme alaturi de un terorist
Esther Cunio a scăpat din mâinile teroriștilor Hamas după ce le-a spus că "este de unde e și Messi". Un terorist a făcut o fotografie cu ea, care a ajuns virală. FOTO: X (Twitter)

"Sunt de unde este și Messi", le-a spus Esther Cunio, în vârstă de 90 de ani, celor doi teroriști Hamas care intraseră în casa ei înarmaţi şi mascaţi, în dimineața de 7 octombrie. Bătrâna s-a născut în Argentina. 

Ea a vorbit despre această întâlnire terifiantă într-un nou documentar despre masacrele Hamas. Documentarul se intitulează "Voces Del 7 De Octubre - Latino Stories of Survival" (Vocile lui 7 octombrie - Poveştile latino ale supravieţuirii), relatează Reuters.

După ce i-au intrat în casă, cei doi palestinieni înarmaţi au întrebat-o pe Esther Cunio unde se află restul familiei ei.

"Degeaba vorbiţi cu mine", le-am spus, "Pentru că nu vă cunosc limba. Tu vorbeşti arabă, iar eu vorbesc prost ebraica. Le-am spus: Eu vorbesc în spaniolă, argentiniană", a povestit Cunio. "Iar ei m-au întrebat: Ce este Argentina?", a continuat femeia.

Atunci, ea a invocat numele legendarului atacant de fotbal Lionel Messi în timp ce încerca să comunice cu atacatorii într-o combinaţie de ebraică prost vorbită, spaniolă şi gesturi.

"Aşa că îi spun: Te uiţi la fotbal? Atunci el îmi spune: Da, da, îmi place fotbalul. Zic: Eu sunt din locul de unde este Messi. Atunci el îmi răspunde: Messi! Îmi place Messi", a povestit bunica Cunio.

A urmat un moment neașteptat, unul dintre bărbați s-a aplecat spre Cunio, care stătea aşezată, şi-a pus puşca de asalt în poala ei, iar celălalt bărbat i-a fotografiat. "Şi-a pus mâna aşa", a povestit Cunio, întinzând două degete. "Şi ne-au făcut poza şi apoi au plecat", a relatat ea.

Imaginea cu Esther Cunio cu un AK-47 în poală şi cu atacatorul mascat cu un steag palestinian pe vesta militară a devenit virală pe reţelele sociale. Bărbatul purta o bandană a Jihadului Islamic, un grup armat mai mic care s-a alăturat atacului Hamas din 7 octombrie.

Într-o altă parte a kibbutzului Nir Oz, familia lui Cunio a fost luată ostatică. Nepoţii ei, David, în vârstă de 33 de ani, şi Ariel, în vârstă de 26 de ani, sunt încă ţinuţi în captivitate în Gaza. David a fost răpit împreună cu soţia sa şi copiii gemeni, care au fost ulterior eliberaţi în timpul scurtului armistiţiu din noiembrie, în schimbul unor deţinuţi palestinieni.

Acum, spune bunica Esther Cunio, aşteaptă întoarcerea "băieţilor ei de aur".

Atacul Hamas a declanşat războiul devastator din Fâşia Gaza, care durează de mai bine de cinci luni.

Atât Argentina, cât şi Peru au declarat că cetăţeni ai lor au fost ucişi în conflict, în timp ce Mexicul a declarat că are conaţionali printre cei răpiţi.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri