Sari la conținut

SURSE: UE ar fi încercat să blocheze raportul FMI pentru a nu fi folosit ca pretext de Alexis Tsipras

 

Ţări din zona euro au încercat în zadar să oprească publicarea unei analize sumbre despre situaţia datoriilor Greciei, un document pe care Guvernul de stânga de la Atena îl foloseşte ca pretext pentru a îndemna alegătorii să respingă măsurile de austeritate”, afirmă surse citate de Reuters, citat de Mediafax.

„Publicarea raportului despre sustenabilitatea datoriei Greciei a generat o dispută de culise între Bruxelles şi FMI, o instituţie financiară cu sediul la Washington”, subliniază Reuters.

Nu este însă clar dacă documentul FMI va influenţa în vreun sens rezultatul referendumului din Grecia”, notează agenţia de presă.

Referindu-se la raportul Fondului Monetar Internaţional prezentat joi, Alexis Tsipras, premierul de extremă-stânga al Greciei, a apreciat că evaluarea economică justifică poziţia Guvernului său în favoarea restructurării datoriei suverane a ţării. „Raportul FMI justifică opţiunea noastră de a nu accepta un acord care ar evita o problemă majoră, cea a datoriilor”, a subliniat Tsipras.

Un vot negativ la referendum va însemna continuarea negocierilor cu creditorii în condiţii mai bune decât până acum”, a spus premierul grec.

Citiți și:

Româncă stabilită în Grecia: Austeritatea poate fi acceptată, depinde cum sunt prezentate măsurile
Grecii își caută de lucru în România
Grecia. Pulsul străzii, cu două zile înainte de referendum