„Tăietorul de degete”, unul dintre cei mai căutați infractori din Europa, arestat în Elveția

Data actualizării: Data publicării:
Flor Bressers
Flor Bressers FOTO: eumostwanted.eu

Unul dintre cei mai căutați infractori din Europa, supranumit „tăietorul de degete”, a fost arestat în Elveția, după ce a fost dat de gol de niște documente false.

Poliția din Zürich, care îl avea în vizor pentru falsificare, a descoperit că bărbatul - un belgian - avea mandat internațional de arestare, fiind unul dintre cei mai căutați infractori europeni, potrivit Euronews.

Flor Bressers, 35 de ani, era căutat de autoritățile belgiene din mai 2021, fiind condamnat de Curtea de Apel din Anvers pentru răpire, luare de ostatici, jaf armat, trafic de droguri și furt.

Presa belgiană i-a dat mai multe porecle, inclusiv „tăietorul de degete”, după ce i-ar fi tăiat degetul unui traficant de droguri pentru a-l pedepsi, și „De Universitair”, pentru că ar avea o diplomă în criminologie.

O olandeză de 28 de ani, partenera lui, a fost și ea arestată.

Patrick Céréda, șeful biroului de presă al Poliției cantonale din Zürich, a declarat că în Elveția bărbatul este suspectat și cercetat „doar pentru falsificare de documente”, dar „pe baza informațiilor din străinătate și a conținutului mandatului internațional de arestare, persoana urmează să fie clasificată ca fiind una foarte periculoasă”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri