Tatăl fotbalistului Luis Diaz a fost eliberat de gruparea de gherilă columbiană care l-a răpit în urmă cu aproape două săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
Luis Manuel Diaz
Luis Manuel Diaz Foto: Profimedia

Tatăl fotbalistului Luis Diaz (Liverpool), care a fost răpit pe 28 octombrie în Columbia de gherila ELN (Armata de eliberare naţională), a fost eliberat joi, potrivit imaginilor difuzate de presa locală, informează AFP.

Însoţit de o misiune umanitară, Luis Manuel Diaz a aterizat cu elicopterul pe aeroportul din Valledupar, în nordul ţării, unde a fost predat de rebelii care poartă negocieri de pace cu guvernul preşedintelui Gustavo Petro. "Trăiască Libertatea şi Pacea", a reacţionat acesta din urmă pe reţelele de socializare, citat de Agerpres.

Luis Manuel Diaz (56 de ani), tatăl fotbalistului, şi soţia sa Cilenis Marulanda, care a fost eliberată cu mai multe zile înaintea sa, au fost răpiţi pe 28 octombrie dintr-o benzinărie din Barrancas, oraşul natal al familiei, aflat lângă graniţa cu Venezuela (nord-est), de bărbaţi înarmaţi care circulau pe motociclete.

Şeful gherilei columbiene ELN a recunoscut sâmbătă că gruparea sa a făcut o "greşeală" răpindu-l pe tatăl extremei lui Liverpool şi a promis că va acţiona pentru eliberarea lui.

"Reţinerea tatălui lui Luis Diaz de către Frontul Războiului din Nord (o unitate a grupului - n. r.) a fost o greşeală", a scris Antonio Garcia, comandantul ELN, pe canalul său de Telegram.

Această răpire a pus în pericol procesul de pace început în urmă cu aproape un an între ELN şi guvernul preşedintelui Petro, precum şi armistiţiul de şase luni în vigoare din 3 august.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri