TOP. Care sunt cele mai bogate cinci femei din lume și cum au făcut averile

Data publicării:
liliane-bettencourt

Pe locul al cincilea este Georgina Rinehart. Cu o avere netă de 17 miliarde dolari, doamna Rinehart este cea mai bogată persoană din Australia. A moştenit de la tatăl său grupul minier Hancock Prospecting. Australianca rămâne şi anul acesta cea mai bogată femeie din regiunea Asia-Pacific, deşi scăderile de preţ din ultimii ani din acest domeniu i-au scăzut averea netă cu aproape un miliard dolari.

Pe locul al patrulea se află Iris Fontbona, cu o avere de 17,4 miliarde dolari. În 2005, doamna Fontbona a moştenit imperiul minier de la soţul său, Andronico Luksic. Împreună cu cei trei fii, Jean-Paul, Andronico şi Guillermo Luksic, controlează Antofagasta, una dintre cele mai mari companii producătoare de cupru din lume. Familia Luksic mai deţine afaceri şi în alte domenii, precum energie, transporturi, servicii, băuturi sau bunuri de larg consum.

Ocupanta locului trei este Alice Walton, cu o avere ce depăşeşte 26 de miliarde de dolari. Moştenitoarea lanţului de magazine Wal-Mart este considerată a fi cel mai generos membru al familiei Walton. Recent a donat 1,7 milioane dolari unei instituţii de învăţământ din Washington şi a oferit mai multe opere de artă în valoare de milioane de dolari muzeului „Crystal Bridges” din Bentonville, din Arkansas.

Pe locul al doilea o regăsim pe Christy Walton, cu o avere care se ridică la 28 de miliarde de dolari. Banii provin, ca şi în cazul lui Alice Walton, din business-ul Wal-Mart. Doamna Christy Walton a moştenit averea în anul 2005, când soţul său, John Walton, a murit în urma unui accident de avion. Aceasta nu se amestecă în deciziile consiliului de administraţie al companiei şi locuieşte în Jackson, Wyoming, împreună cu unicul său fiu. 

Ocupanta primei poziţii este Liliane Bettencourt, moştenitoarea imperiului L'Oréal. Averea sa se ridică la suma de 30 de miliarde de dolari. În prezent, ea deţine împreună cu familia peste 30 la sută din companie.Miliardara este recunoscută a fi o persoană foarte discretă.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri