Tragedie aviatică în Rusia. 50 de oameni au murit, printre ei și unul dintre fiii președintelui republicii ruse Tatarstan

Data publicării:
cer-zbor avion-lp

Un avion Boeing 737 care venea din Moscova a fost spulberat de explozia rezervorului. Tragedia s-a produs la 17:25, ora României. Martorii spun că aeronava încerca să aterizeze în condiţii atmosferice precare, dar că manevra nu a reuşit.

Pilotul a încercat să se ridice din nou în aer. Avionul s-a lovit atunci de sol, iar rezervorul a luat foc şi a explodat. Pompierii aeroportului din Kazan au sosit imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă flăcările la o oră de la izbucnirea exploziei. Autorităţile ruse au constituit imediat o comisie de anchetă.

„Activitatea echipajelor de salvare, a psihologilor care lucrează cu rudele celor morţi şi răniţi a fost organizată. Linia telefonică directă a fost deschisă. Grupul de lucru al comisiei guvernamentale îşi continuă munca pentru a uşura situaţia de urgenţă din Kazan şi a preveni un alt incendiu”, a spus Viktor Yusenko, reprezentant al Ministerului pentru Urgenţe.

Comisia de anchetă ia acum în calcul posibilitatea ca avionul să fi avut probleme şi în trecut. Şi asta, după ce un fost pasager al avionului a declarat că aeronava a întâmpinat dificultăţi la aterizare cu doar câteva ore înaintea accidentului, dar pentru o altă cursă.

„Putem să presupunem că trenul de aterizare probabil a avut un malfunction, nu a ieșit trenul. Probabil piloții au fost obligați să încerce de mai multe ori aterizarea, însă, neavând tren sau o parte a acestuia, nu au putut să o facă”, a spus Sorin Stoicescu, expert în aviație.

Potrivit autorităţilor ruse, toţi cei 44 de pasageri şi cei șase membri ai echipajului au murit pe loc. Între ei, doi copii şi fiul preşedintelui republicii Tatarstan, care a decis că astăzi, luni, va fi zi de doliu naţional în republică pentru victimele accidentului aerian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri