Trump, despre întâlnirea cu Kim Jong Un: I-am dat o casetă și i-am spus că i-am făcut o favoare că l-am numit Rocket Man

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump și Kim Jong-un se privesc în ochi în timpul întâlnirii celor doi lideri la Zona Demilitarizată dintre cele două Corei.
Donald Trump și Kim Jong-un se privesc în ochi în timpul întâlnirii celor doi lideri la Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, în 2019. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, spune că i-a făcut cadou liderului nord-coreean Kim Jong Un o casetă cu melodia „Rocket Man” a lui Elton John.

În cadrul unui eveniment organizat în Florida, Donald Trump a spus că i-a oferit lui Kim caseta și, de asemenea, „un aparat” pe care să o asculte. Fostul președinte nu a precizat când i-a făcut acest cadou.

„M-am asigurat că aparatul nu a fost fabricat în Coreea de Sud”, a glumit Trump, potrivit Business Insider.

Acesta a precizat că i-ar fi spus lui Kim Jong Un că i-a făcut „o favoare” că l-a numit „Rocket Man”. „I-am dat play repede și i-am spus: „Ți-am făcut o favoare pentru că îți place să trimiți rachete peste tot””, a continuat acesta.

Trump l-a numit pentru prima dată pe liderul nord-coreean „Rocket Man” pe Twitter în 2017. El a repetat porecla într-un discurs la Adunarea Generale a ONU în aceeași perioadă. Fostul președinte a continuat apoi să folosească pseudonimul pe tot restul președinției sale.

„Te-am numit Rocketman – asta a fost grozav – pentru că te-am putut vedea, mi te-am putut imagina, stând, așa cum stăteai pe cal, pe o rachetă care zboară deasupra Japoniei”, a mai spus Trump, în timpul evenimentului din Florida.

Ziarul sud-coreean Chosun Ilbo a raportat în 2018 că fostul secretar de stat Mike Pompeo a adus la un prânz cu Kim Jong Un un CD cu Elton John, după ce Trump i-a ordonat să facă acest lucru, potrivit surselor de la Washington. La acea vreme, potrivit NBC News, Pompeo „nici a confirmat, nici nu a infirmat” că i s-a ordonat să ducă CD-ul.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri