Sari la conținut

Turcia nu va prezenta scuze Rusiei pentru avionul doborât, afirmă premierul Davutoglu la Bruxelles

„Niciun prim-ministru turc, niciun președinte, nicio autoritate nu se va scuza”, a declarat Davutoglu după o întrevedere la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Niciun stat nu ne poate pretinde scuze, pentru că nu ne-am făcut decât datoria”, și anume „protejarea spațiului nostru aerian și a frontierei noastre”, a adăugat premierul turc.

„Sperăm că Rusia va reconsidera” sancțiunile economice decretate, a mai spus Davutoglu, subliniind că acestea „contravin intereselor ambelor părți”.

„Suntem pregătiți să discutăm, prin canale diplomatice și militare, cu Rusia”, și „nu avem nicio intenție de a avea o escaladare” a situației cu Moscova, a mai afirmat șeful guvernului de la Ankara.

Kremlinul a anunțat luni că, în marja Conferinței internaționale privind schimbările climatice (COP21), începută în cursul zilei la Paris, nu este prevăzută nicio întrevedere între președintele rus Vladimir Putin și cel turc Recep Tayyip Erdogan, în pofida unei solicitări în acest sens a liderului de la Ankara.

Pe aceeași temă