Turcia. Premierul Erdogan, primit ca un erou de susținătorii săi, pe aeroportul din Istanbul

Data publicării:
premierul turc erdogan mfax

Șeful guvernului de la Ankara a afirmat încă o dată că nu va renunţa la politicile sale şi nici la planul urbanistic de la care au pornit protestele.

Recep Tayyp Erdogan a fost primit ca un erou, la sosirea pe aeroportul din Istanbul. La chemarea partidului de guvernământ, zece mii de simpatizanţi au venit să-l salute. Premierul turc s-a adresat susținătorilor săi urcat pe acoperisul unui autobuz. El i-a criticat pe cei care îi contestă autoritatea.

Nu putem permite nimănui din această ţară să se comporte în afara legii, să vandalizeze, să distrugă proprietăţi particulare şi să rănească oamenii”, a declarat premierul turc.

La 20 de kilometri distanţă, zece mii de oameni reuniţi în piața Taksim au cerut din nou demisia premierului.

O demonstraţie similară a avut loc şi la Ankara. Pentru manifestanţii antiguvernamentali, declaraţiile premierului sunt doar vorbe goale.

Anterior, la Tunis, premierul turc a susţinut că mulţimile de oameni care îl contestă sunt manipulate de terorişti, care incită la violenţă.

Este adevărat, şapte străini au fost implicaţi în tulburări. Rămâne de verificat dacă aceştia deţineau sau nu paşapoarte diplomatice. Şase sunt reţinuţi ca martori”, a spus Recep Tayyp Erdogan.

În replică, Departamentul american de Stat a cerut liderilor turci să se abţină de la afirmaţii inutile, şi a subliniat că majoritatea protestatarilor sunt cetăţeni obişnuiţi care îşi exercită dreptul libertăţii de exprimare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri