Turiștii care au vandalizat o secțiune din Marele Zid Chinezesc, în prima zi de la redeschidere, amenințați cu umilirea publică

Data publicării:
Jinshanling Great Wall In Chengde
CHENGDE, CHINA - AUGUST 20: (CHINA OUT) A general view shows part of the Jinshanling section of the Great Wall with cloud around on August 20, 2015 in Chengde, Hebei Province of China. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

O secțiune a Marelui Zid Chinezesc a fost vandalizată chiar în prima zi de la redeschidere, după două luni în care accesul turiștilor a fost restricționat în urma pandemiei de coronavirus. Autoritățile din China speră să descurajeze astfel de acte de vandalism, amenințând că îi va umili public pe făptași, scrie CNN.

Secțiunea Badaling a fost redeshisă pe 24 martie, după două luni în care accesul turiștilor a fost restricționat ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului. În aceeași zi, un turist a fost filmat în timp ce grava un mesaj, cu o cheie, pe zidul monumentului.

Autoritățile responsabile cu administrarea sitului a introdus o serie de sancțiuni pentru șapte tipuri de vandalism, care au intrat în vigoare pe 6 aprilie.

Astfel, cei care sunt prinși vor fi umiliți public, prin publicarea numelui lor pe o listă “neagră”, iar, pe viitor, accesul lor va fi interzis pe sit și posibil și la alte obiective turistice.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri