Un bărbat a fost tratat cu 5 litri de bere ca să nu moară

Data actualizării: Data publicării:
0_THP_CHP_170119SLUG_0987JPG

Un bărbat de 48 de ani din Vietnam a avut nevoie de o transfuzie de 5 litri de bere pentru a evita o intoxicație cu alcool și, prin urmare, decesul. Nguyen Van Nhat avea un nivel de metanol în sânge de peste o mie de ori mai mare decât nivelul normal. 

Medicii de la un spital din privincia Quang Tri, din Vietnam, l-au tratat pe un bărbat cu bere! Potrivit The Daily Mail, care citează presa locală, doctorul Le Van Lam, șeful Secției de Terapie Intensivă, a declarat că nivelul de metanol din sângele pacientului era de 1.119 ori mai mare decât limita admisă.

Citește și ”Urmează câteva săptămâni de foc! PSD va repeta momentul ianuarie 2017”

Medicii au luat decizia de a-i introduce în stomac cinci litri de bere pentru a încetini procesarea metanolului din ficat și, prin urmare, pentru a evita decesul prin intoxicație.

Explicația? Stomacul și intestinele continuă să elibereze alcool în sistemul sanguin, chiar dacă o persoană este inconștientă ori s-a oprit din băut și, pentru o perioadă, nivelul de alcoolemie din corp continuă să crească.

Pentru că ficatul descompune întâi etanolul, bărbatul a leșinat atunci când alcoolul metilic a început să se oxideze și să se transforme în formaldehidă, care produce acid formic. Astfel, pacientul a primit transfuzia cu bere pentru a le da suficient timp medicilor pentru a-l dializa.

El a primit câte o doză de bere la fiecare oră și, după 15 transfuzii, a început să devină conștient. 

Doctorul Hans-Jörg Busch, de la Universitatea din Freiburg, a declarat pentru Der Spiegel că „terapia cu 15 doze de bere e neobișnuită, dar bine cunoscută. Poate că medicii din Vietnam nu au avut altă formă de alcool la îndemână”.

Bărbatul de 48 de ani a fost externat din spital după trei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri