Un bărbat a jefuit o bancă la doar trei zile după ce a fost găsit nevinovat pentru jefuirea unei alte bănci

Data actualizării: Data publicării:
un bărbat înmânează un teanc de bancnote de dolari
Hoțul a scăpat de condamnare după primul jaf pentru că a furat banii fără să folosească forța sau să intimideze victima. Foto: Profimedia Images

Un bărbat care a fost de curând declarat nevinovat de jefuirea unei bănci a jefuit o altă bancă la doar câteva zile după aflarea verdictului judecătorilor, potrivit procurorilor federali din statul Illionis citați de Insider.

Mohamed Worku (31 de ani) este acuzat de jaf și furt după ce a înmânat casierului unei bănci Illionis Citibank o hârtie pe care i-a scris să îi dea toți banii.

Cu mai puțin de o săptămână în urmă, Worku a fost găsit nevinovat într-un caz extrem de asemănător care avusese loc în decembrie 2021.

La acea vreme, Worku a intrat într-o filială din Illinois a Fifth Third Bank și s-a apropiat de casier cu o hârtie pe care scrisese „dă-mi banii” - casierul i-a dat atunci 595 de dolari.

Avocatul lui Worku l-a apărat spunând că cererea pe care a făcut-o clientul său nu a fost destul de intimidantă ca să se poată numi jaf; definiția legală a acestei infracțiuni presupune folosirea sau amenințarea cu forța.

jaf-sua-mesaj
Mohamed Worku a primit 2.000 de dolari de la casier după ce i-a înmânat hârtia pe care scrisese „Te rog să îmi dai banii. Îi voi plăti înapoi în curând". Captură foto: X (Twitter)

Nu a existat „nicio amenințare implicită sau explicită de niciun fel”, a spus avocatul lui Worku. Juriul l-a găsit nevinovat.

Acum, procurorii spun că la trei zile după ce a fost achitat, Worku a înmânat o altă hârtie casierului de la Citibank pe care scrisese: „Te rog să îmi dai banii. Îi voi plăti înapoi în curând...”

Casierul era „îngrijorat de o posibilă înrăutățire a situației”, așa că i-a dat bărbatului 2.000 de dolari. Worku a părăsit apoi clădirea și a fost prins de poliție aproximativ 45 de minute mai târziu.

Ca să nu mai pățească ceea ce s-a întâmplat în cazul precedent, ofițerii federali l-au acuzat pe Worku nu doar de jaf, ci și de furt – o infracțiune care nu trebuie să includă intimidarea victimei.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri