Un bărbat afro-american a murit după ce un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui. „Nu pot să respir”, se aude pe filmarea incidentului

Data actualizării: Data publicării:
politie minessotta

FBI va ancheta moartea unui bărbat afro-american din statul american Minnesota, după ce a fost făcut public un videoclip în care se vede cum un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui, relatează BBC.

În înregistrare, bărbatul, despre care se crede că are aproximativ 40 de ani, este auzit cum geme și spune de mai multe ori: „nu pot să respir”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul amintește de cazul lui Eric Garner, un bărbat de culoare care a murit în timp ce era arestat în 2014. Garner era ținut de gât de un polițist și, la fel, a spus de mai multe ori că nu poate respira.

Departamentul de Poliție Minneapolis a declarat că polițistul răspundea la un apel privind o infracțiune. Poliția din Minnesota a recunoscut că bărbatul din filmarea făcută luni a murit în urma unui incident medical” într-o „interacțiune a poliției”.

Bărbatul era acuzat de falsificare.

Cred în ceea ce am văzut, iar ceea ce am văzut e greșit pe toate planurile. Să fii negru în America nu ar trebui să fie o pedeapsă cu moartea”, a spus primarul din Minneapolis, Jacob Frey.

Incidentul din Minneapolis, petrecut luni seară, a început după ce ofițerii l-au localizat pe bărbat în mașina sa, a declarat poliția într-un comunicat. După ce i s-a cerut să se îndepărteze de vehicul, bărbatul a opus rezistență fizică, potrivit poliției.

Ofițerii au reușit să-l încăușeze pe suspect și au remarcat că pare să aibă o problemă medicală, a mai spus poliția.

În înregistrarea de 10 minute filmată de un martor, bărbatul este ținut la pământ de către un polițist și, la un moment dat, spune: „Nu mă omori”.

Martorii i-au cerut ofițerului să-și ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, observând că acesta nu se mișcă. „Îi curge sânge din nas” și „Ridică-te de pe gâtul lui”, se aude în înregistrare.

Bărbatul apare apoi nemișcat în timp ce este pus pe o targă și urcat într-o ambulanță.

După ce clipul a fost făcut public, poliția a anunțat că doi ofițeri au fost suspendați temporar, iar FBI se va implica în anchetă.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri