Un bărbat nevinovat, care a stat 39 de ani în pușcărie, va primi 21 de milioane de dolari compensație

Data publicării:
craig coley

Un bărbat din California, care a petrecut 39 de ani într-o închisoare, pentru o crimă pe care nu a comis-o, va primi 21 de milioane de dolari despăgubire.

Craig Coley a fost închis pentru uciderea unei femei pe nume Rhonda Wicht, în vârstă de 24 de ani, și fiul ei, de patru ani, în 1978, scrie The Telegraph.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani acum, a fost eliberat și amnistiat de guvernatorul Californiei, Jerry Brown, după 39 de ani petrecuți în detenție. O investigație recentă a cazului a scos la iveală că probele ADN de la locul crimei nu corespundeau cu cele ale bărbatului condamnat.

Coley a fost implicat într-o relație tumultoasă cu Rhonda Wicht, care s-a încheiat după ce Wicht a fost strangulată cu o frânghie, iar fiul ei a fost omorât în patul lui.

Condamnarea lui Coley a fost făcută pe baza declarațiilor unei vecine a victimelor. Ea a spus că a văzut camionul lui Coley parcat afară, în noaptea crimei, și o persoană care seamănă cu el care s-a suit la volan și a plecat.

Coley a fost condamnat atunci la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată. El a încercat de atunci să schimbe verdictul și a fost ajutat de Mike Bender, un polițist-detectiv din Simi Valley, California, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest caz, încă din 1989.

De-a lungul timpului, o serie de incoerențe au ieșit la iveală, în urmărirea penală a cazului. Un alt martor a declarat că zgomotul din apartament a avut loc în momentul în care Coley avea un alibi puternic. De asemenea, a fost stabilit că de la geamul vecinei care a declarat că a văzut camionul parcat, nu se putea observa foarte clar acest lucru.

Dovada de necontestat a fost când probele ADN, uitate de mult, luate de la locul crimei, au fost găsite și reexmainate. Niciuna dintre probe nu corespundea cu cele ale lui Coley.

Coley a fost descris ca un prizonier model, care a studiat pentru licență, în timpul în care a fost închis.

Bărbatul urmează să primească acum o sumă de 21 de milioane de dolari de la orașul Simi Valley.

Nicio sumă de bani nu poate compensa ce i s-a întâmplat domnului Coley, soluționarea cazului este lucrul corect pe care putem să-l facem pentru domnul Corey și pentru comunitate”, a declarat managerul Simi Valley, Eric Levitt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri