Un bărbat și-a dus unchiul mort la oficiul poștal ca „să-și ridice” pensia. Susține, însă, că nu și-a dat seama că nu era în viață

Data actualizării: Data publicării:
irlanda-cadavru
Un bărbat și-a dus unchiul mort la oficiul poștal ca să-și ridice pensia FOTO: Irish Independent

Un bărbat care efectiv a târât cadavrul unchiului său la oficiul poștal pentru a-și încasa pensia a susținut că era convins că acesta era în viață.

Angajații de la magazinul în care funcționează oficiul poștal, din County Carlow, Irlanda, au fost șocați când s-au trezit în față cu cadavrul lui Peadar Doyle, 66 de ani, vineri dimineață, potrivit Irish Independent.

Polițiștii care investighează incidentul bizar spun că Declan Haughney nu i-a provocat moartea unchiului său, însă el se confruntă cu furia comunității.

Potrivit martorilor, Declan, de 40 de ani, era unul din cei doi bărbați care sprijineau corpul lui Doyle de tejghea, când un angajat a devenit suspicios și a întrebat dacă acesta nu se simțea bine. Atunci, cei doi au spus că Doyle tocmai făcea un atac de cord și i-au lăsat corpul la pământ.

Declan Haughney, care este acum acuzat că a încercat să-și fraudeze unchiul, a spus: „De ce aș vrea să-mi jefuiesc unchiul? Am 40 de ani, da, nu sunt un copil, nu sunt un tânăr. Nu sunt omul acela care să intre cu un om mort la oficiu pentru a-i lua banii”.

În aceeași dimineață, mai devreme, Declan Haughney ar fi încercat să ridice singur banii pensionarului, dar n-a avut succes. Angajații i-au spus că domnul Doyle trebuie să-i ridice personal, iar nepotul s-a întors mai târziu, cărând cadavrul cu ajutorul unui prieten.

Declan Haughney crede că este acuzat pe nedrept de o fărădelege, pentru că oamenii din oraș știu că anterior a furat bani de la mătușa lui.

Poliția a confirmat că nu există dovezi care să sugereze că pensionarul a murit în circumstanțe suspecte, iar ancheta lor se concentrează acum asupra modului în care a fost tratat cadavrul său.

Întreaga comunitate regretă moartea lui Peadar Doyle, care a fost descris drept „un bărbat și un vecin amabil”. Vecinii lui au declarat pentru Irish Independent că sunt în „șoc total” după tragedie.

„Nu vrem să speculăm despre ceea ce s-a întâmplat, dar tot ce pot spune este că este o zi foarte tristă și un șoc pentru noi”, a spus un vecin.

Un purtător de cuvânt al poliției a confirmat că autopsia a fost încheiată, dar rezultatele nu sunt făcute publice din motive operaționale. „Poliția investighează toate circumstanțele în care cadavrul unui bărbat a fost dus într-un sediu comercial din zona Carlow, în dimineața zilei de vineri, 21 ianuarie 2022”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri