Un cleric iranian susține că oamenii vaccinați împotriva COVID „devin homosexuali”

Data publicării:
Abbas Tabrizian vorbeste la microfon.
Ayatollahul Abbas Tabrizian. Foto: hamshahrionline.ir

Un preot din Iran, apropiat regimului, a ținut o predică homofobă, în contextul campaniei de vaccinare anti-coronavirus, relatează The Jerusalem Post, care subliniază că, de la Revoluția Islamică din 1979, regimul de la Teheran a executat între 4.000 și 6.000 de persoane cu altă orientare sexuală.

Ayatollahul Abbas Tabrizian, din orașul Qom, a scris pe canalul său de Telegram urmărit de peste 200.000 de persoane ca iranienii „să nu se apropie de cei care au fost vaccinați împotriva COVID-19. Ei devin homosexuali”.

Potrivit Radio Farda, serviciul iranian al Radio Free Europe/Radio Liberty, Abbas Tabrizian are o lungă istorie de opinii controversate. Anul trecut, el a fost filmat în timp ce ardea un manual de medicină din Occident, susținând că „medicina islamică” a făcut ca astfel de cărți să devină „irelevante”.

„Clericii din Iran suferă de o lipsă de informații și de omenie”, a spus Sheina Vojoudi, o disidentă irianiană aflat în exil, pentru The Jerusalem Post.

„Țelul său în răspândirea acestor bazaconii este să sperie oamenii, ca să nu se vaccineze, în timp ce liderii regimului au primit doze de la Pfizer, ei le oferă oamenilor tot felul de scuze ca să nu aibă încredere în Vest”, a completat ea.

Activistul Peter Tatchell a afirmat la rândul său că ayatollahul Tabrizian combină ignoranța științifică și homofobia „încercând să sperie oamenii ca să nu fie vaccinați”.

Potrivit cablogramelor WikiLeaks, regimul iranian a executat între 4.000 și 6.000 de bărbați și femei cu altă orientare sexuală.

Javid Zarif, ministrul de externe de la Teheran, a justificat aceste execuții, în 2019: „Societatea noastră are principii morale și potrivit acestor principii... Acestea sunt principii morale cu privire la comportamentul general al oamenilor și asta pentru că legea este respectată și noi ne suspunem regulilor”.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri