Foto Un copil a găsit pe o plajă un dinte de rechin dispărut acum 3,5 milioane de ani. "O descoperire unică în viață"

Data actualizării: Data publicării:
copil cu un dinte de rechin in palma
Un copil a găsit pe o plajă un dinte de rechin dispărut acum 3,5 milioane de ani. FOTO: Facebook Alicia Samson

O fată de 9 ani a găsit pe o plajă din Maryland un dinte de rechin megalodon, specie dispărută de 3,5 milioane de ani. Specialiștii spun că este o descoperire unică în viață, scrie BBC.

Specia megalodon care în greaca veche înseamnă "dinte mare", a trăit în mările din întreaga lume până acum 3,5 milioane de ani, când a dispărut. Cu o lungime de peste 20 de metri, această specie a fost nu numai cel mai mare rechin din lume, ci și unul dintre cei mai mari pești care au existat vreodată.

De Crăciun, Molly Sampson, în vârstă de nouă ani, se afla pe plaja Calvert Beach din Maryland pentru a căuta fosile. Plimbându-se în apă până la genunchi, exact asta a găsit: un dinte aparținând speciei de rechin Otodus megalodon, acum dispărut. Reprezentantul unui muzeu marin local a numit-o "o descoperire unică în viață".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dintele pe care Molly l-a găsit avea o lungime de 12 cm, cât mâna ei, potrivit mamei sale, Alicia Sampson, care a transmis vestea descoperirii pe Facebook.

Alicia Samson a povestit că fiicele sale, Molly și Natalie, au vrut "să meargă la vânătoare de dinți de rechin ca niște profesioniști" și au cerut să primească de Crăciun îmbrăcăminte adaptată căutătorilor de pe plajă. În dimineața de Crăciun, fetele și părinții au mers pe plaja din apropierea Calvert Cliffs. "Mi-a spus că stătea în apă până la genunchi când l-a văzut și s-a repezit să-l ia", a spus Sampson despre descoperirea fiicei sale.

Soțul ei a vânat fosile în zonă încă de când era copil, iar Molly a găsit peste 400 de dinți mult mai mici.

Familia a dus dintele la Muzeul Marin Calvert, al cărui departament de paleontologie a confirmat descoperirea și a felicitat-o pe Facebook pe "micuța viitor paleontolog".

"Oamenii nu ar trebui să aibă impresia că dinți ca acesta sunt obișnuiți de-a lungul falezei Calvert Cliffs. Și nu a fost nevoie să sape în stânci pentru a găsi dintele, acesta era în apă", a declarat Stephen Godfrey, curatorul departamentului de paleontologie al muzeului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri