Un crocodil imens trăiește de ani de zile cu un cauciuc în jurul gâtului, iar acum se oferă o recompensă celui care îl scoate

Data publicării:
14991001_820548224715171_8527316643048230892_o
Foto: DTNext/Facebook

Autoritățile locale dintr-o provincie din Indonezia oferă o recompensă celui va elibera un crocodil imens de un cauciuc care i-a rămas prins în jurul gâtului în urmă cu ani de zile, informează CNN.

Potrivit agenției de presă Antara, reptila pe 4 metri lungime are cauciucul în jurul gâtului cel puțin din 2016, când a fost văzut în râul Palu din provincia Central Sulawesi.

Crocodilul a supraviețuit cutremurului și tsunami-ului care au lovit regiunea în 2018, însă anvelopa nu s-a mișcat de la gâtul său.

De teamă ca reptila va fi strangulată până la urmă, autoritățile din Central Sulawesi au lansat un concurs pentru a o elibera.

"O recompensă va fi acordată oricui poate elibera reptila neajutorată", a spus Hasmuni Hasmar, de la Biroul pentru conservarea resurselor naturale din Central Sulawesi, pentru Antara.

Hasmar nu a dezvăluit mai multe informații despre recompensă.

Potrivit agenției Antara, au existat tentative anterioare de a elibera reptila de cauciuc. În 2018, un cunoscut activist de mediu și expert în animale, Muhammad Panji, a încercat să scoată anvelopa, iar ulterior autoritățile locale au încercat să atragă reptila cu carne. Ambele tentative au eșuat.

Editor web: Vlad Mironescu

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri